Complete redesign and refurbishment of a house built in 1693, pre Georgian, the first in a main Square in Kensington, Grade II* listed. Clients’ brief was to enhance the existing features, keeping the feel of the space “raw”, whilst making it into modern comfortable family home, including fun bedrooms for three children

New exterior paint colours

New exterior paint colours

Ground floor sitting room, original panelling and shutters, painted Benjamin Moore Baby Seal black, oak floors, bespoke furnishings, bronze lighting

Ground floor sitting room, original panelling and shutters, painted Benjamin Moore Baby Seal black, oak floors, bespoke furnishings, bronze lighting

Antique Swedish chest of drawers

Antique Swedish chest of drawers

Vintage entrance bell

Vintage entrance bell

Bespoke leather banquettes in the kitchen for relaxed dining, bronzed lantern above

Bespoke leather banquettes in the kitchen for relaxed dining, bronzed lantern above

View from rear door, painted ebony black into gardens (wisteria leaves..)

View from rear door, painted ebony black into gardens (wisteria leaves..)

The ballroom runs across most of the first floor - new oak floors have been laid, the panelling painted, bronze chandeliers hung, and the linen sofas have arrived from Europe…awaiting installation

The ballroom runs across most of the first floor - new oak floors have been laid, the panelling painted, bronze chandeliers hung, and the linen sofas have arrived from Europe…awaiting installation

Bespoke sofa in suede and linen, vintage cocktail tables

Bespoke sofa in suede and linen, vintage cocktail tables

Print of the square

Print of the square

Main entrance hall, looking through to flower room, and rear gardens, painted in washed greys

Main entrance hall, looking through to flower room, and rear gardens, painted in washed greys

Dining area in kitchen with bespoke table, vintage French chairs

Dining area in kitchen with bespoke table, vintage French chairs

Detail: Belgian pewter handles on pantry cabinetry

Detail: Belgian pewter handles on pantry cabinetry

The house was formerly the home of the writer of “Jerusalem”, Hubert Parry

The house was formerly the home of the writer of “Jerusalem”, Hubert Parry

Detail: Iron wall lights on black panelling, client’s abstract artwork

Detail: Iron wall lights on black panelling, client’s abstract artwork

The servants’ bell…

The servants’ bell…

Rear Lower Ground Floor vaults

Rear Lower Ground Floor vaults